top of page
IMG_8163 (2).JPG

Doelstelling

Paarden Pension Buitenkans is ontstaan vanuit de liefde voor het paard. De huisvesting van het paard is volgens ons het belangrijkste in het leven van het dier. Paarden zijn meer dan 95% van de tijd daar te vinden. Wij kijken altijd vanuit de paarden en verrijken hun huisvesting elk jaar weer om het zo fijn mogelijk te maken. Het is volgens ons belangrijk dat elk paard te allen tijden zijn natuurlijke gedrag kan uiten. Hiervoor is volgens ons nodig:

Wat%20heeft%20een%20paard%20altijd%20nod

Kwaliteit boven kwantiteit

Hoewel onze paarden in kuddeverband leven, vinden wij het belangrijk om het individu niet uit het oog te verliezen. Paarden Pension Buitenkans is gevestigd op 4 hectare grond en heeft een vergunning voor 40 paarden. Wij kiezen er echter voor om niet meer dan 30 paarden te huisvesten om zo de kwaliteit en ruimte te kunnen waarborgen voor elk paard. 

 

Inspiratie

Paardenpension Buitenkans is geïnspireerd door verschillende typen paardenhouderijen. Er zijn aspecten terug te vinden van de bekende paddock paradise van Jamie Jackson maar ook van de populaire Duitse vorm van paarden houden, het Hit-actief systeem. Ook meerdere aspecten van de traditionele paardenhouderijen zijn hier terug te vinden waaronder de topkwaliteit bodem in zowel de rij als longeerbak.

De sport

Naast deze luxe voor het paard bieden wij ook goede faciliteiten voor de ruiter om zijn favoriete hobby/passie te kunnen beoefenen.

IMG_3772.jpg
IMG_8072.JPG
bottom of page