Wijziging en aankomende plannen bij PP Buitenkans

Veel van jullie hebben waarschijnlijk gezien dat het erf de afgelopen tijd een beetje een bende is. Wij zijn druk bezig met de huisvesting van de paarden te verrijken en zijn nog niet klaar. Onder het motto 'het kan altijd beter', blijven wij gewoon nog even doorgaan!

Via deze weg wil ik graag alle klanten even op de hoogte brengen van de aanpassingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden bij PP Buitenkans. Ook wil ik jullie meteen vertellen wat de aankomende plannen zijn. 

Kudde:
Onlangs hebben wij extra stukken verhard. Wij willen ook nog hier en daar wat matten plaatsen.

 

De kudde zal binnenkort een extra deel van de grote overkapping bij de mesthoop erbij krijgen. Het idee is om te proberen om daar een compoststal te maken voor de wintermaanden. Ze zullen dus regelmatig een strobed hebben waar ze in kunnen liggen of van knabbelen.


Mocht het onverhoopt niet goed gaan met de uitvoering van de compost hoop, zullen ze hoe dan ook in de wintermaanden kunnen gebruik maken van de extra overkapping!

Oudere paarden

Ook zij hebben dit jaar weer een compoststal. Het zelfde geldt voor hen als hierboven.

Bessies nooit genoeg (ook wel de ‘pony’s’)
Ook hier hebben wij  extra stukken verhard en mogen zij dit jaar ook gezellig in de schuur komen en hebben een mooie schuilplek extra gekregen. Binnenkort zullen de twee mini’s (Macho en Robin) ook weer terug komen bij dit groepje. Zij willen graag alle aaitjes die ze de afgelopen tijd hebben gemist inhalen, dus kom ze vooral even gedag zeggen!

De Mannen
Mochten dit jaar overdag op de grote wei. Dit was een groot succes en ze hebben er erg van genoten!
Komende maanden zullen ze ook nog naar de wei mogen, enkel nog een paar uurtjes en geen hele dagen meer. 

Ook in deze groep hebben wij extra stukken verhard en hebben zij een extra afdak erbij gekregen. Wij zijn ook nog de mogelijkheid aan het onderzoeken hoe wij ze een extra stuk schuilstal kunnen gaan geven in de hooischuur.


Torero zal ook binnenkort weer terug zijn in zijn groep! 

NIEUW
Voer op maat - Kruiden/noten/zaden test -

Wij bieden in de pakketten de mogelijkheid aan om samen met je paard te testen welke kruiden hij/zij behoefte aan heeft. Vanuit het principe dat paarden in de natuur de vrijheid en ruimte hebben om zelf te zoeken naar wat ze nodig hebben, proberen wij dat hiermee zo goed mogelijk na te boosten. 


Wij voeren dan ook al onze  eigen paarden enkel natuurlijk/whole foods naast hun

gevarieerde ruwvoer.

Recentelijk krijgen wij regelmatig de vraag of het mogelijk is om een keer een kruiden test te doen, zonder dat je een pakket hoeft af te sluiten. Wij begrijpen erg goed dat de investering van +/- 40 kruiden/noten/zaden om te testen niet iets is wat je voor één paard gaat doen. Ook snappen wij dat men niet precies weet hoeveel en wat je vervolgens moet geven. Vanaf nu kan je bij ons een kruidentest los afnemen:
 

Kruidentest: € 30,00 per keer 

 

Wij kunnen vervolgens ook zorgen voor een muesli geheel op maat voor 2 maanden (6/7 weken geven, dan 2 weken stop): 

€ 30 a € 50 (afhankelijk van de ingrediënten)

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Erf netjes houden

Hoewel wij ons ervan bewust zijn dat momenteel het erf niet heel netjes is i.v.m. de verbouwingen willen wij toch iedereen vriendelijk doch dringend verzoeken om hun best te doen

om het erf samen netjes te houden. Wat moet je hiervoor doen?


Vegen;  elke keer als je je paard hebt gepakt netjes de plek waar die heeft gestaan. Veeg elke keer een stukje extra; iedereen maakt gebruik van het erf enkel al doormiddel van met je paard er overheen te lopen. Vele handjes maken licht werk. 

Opruimen (rij)bakken: Mest verwijderen uit de (rij)bakken. Indien je je paard er niet omheen kan sturen, dan meteen verwijderen, laat je paard er niet doorheen lopen. Als je een keer mest ziet, ruim het ook voor een ander op, jij kan ook wel eens iets vergeten en dan is het fijn als iemand het een keer voor jou doet. 
Hindernissen nooit laten liggen op de hoefslag. In de longeerbak altijd alles eruit halen. 

Ruwvoer voeren; Pak het ruwvoer in een bakje om aan je paard te geven, zo voorkom je dat je knoeit. 

Hooi voeren; Doe het hooi in een ton om het naar je paard te brengen. Pak elke keer kleine beetjes en laat je paard er niet doorheen lopen, erin mesten of plassen. Het is niet de bedoeling dat een deel van het hooi op de mesthoop verdwijnt. 

Kantine;  zet geen vieze bakken op het aanrecht. Is het per ongeluk wel gebeurd, maak het schoon. De vaatwasser wordt pas aangezet als hij echt helemaal vol is (ook onderin). Mocht dit zo zijn kan je dat altijd via de staltelefoon melden. Mocht je een keer geen kopje hebben, is afwassen ook nog een optie.

Bereikbaarheid 

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de paarden en de eigenaren het naar hun zin hebben bij PP Buitenkans. Wij vinden het minstens zo belangrijk dat wij het ook naar ons zin hebben en rust hebben wanneer dat nodig is. 
 

Staltelefoon;  graag zoveel mogelijk communiceren met ons via deze weg. Vanaf nu ook voor adviezen, lessen en trainingen willen wij iedereen verzoeken om te appen naar de staltelefoon. Hierdoor kunnen wij echt vrij zijn op de dagen dat wij geen dienst hebben. 

Met spoed altijd meteen bellen, dan mag elk telefoonnummer gebeld worden!

Dienst; Dat wij dienst hebben betekent dit niet dat wij 24/7 bereikbaar zijn. Niet alleen willen wij graag ongestoord buiten kunnen zijn en genieten van onze paarden maar wij willen ook kunnen doorwerken.  Wij willen mensen vriendelijk verzoeken als je vragen hebt om dit zoveel mogelijk te sturen naar de staltelefoon en ons niet meer aan te spreken hierover wanneer wij buiten zijn. Wij zullen ons best doen om binnen 24 uur antwoord te geven.

Mocht je toch een hele korte vraag hebben terwijl wij duidelijk werk aan het verrichten zijn, hou ons niet op maar loop met ons mee. Zijn wij met paarden bezig, dan willen wij niet gestoord worden. 

Vergeet niet dat je ook ontzettend lieve stalgenoten hebt die je ook met je vragen kunnen helpen indien nodig!

Pakketten 

Een deel van onze klanten maakt sinds een tijd nu gebruik van onze aangeboden pakketten en hebben een (deel) van de zorg van hun paarden aan ons toevertrouwd. Wij hebben gemerkt dat niet alleen de paarden het goed doen maar dit voor ons erg prettig werkt en duidelijk is welke zorg wel of niet valt onder de prijs die je betaalt. 

Basis pakket 

Het is ons opgevallen dat voor sommige klanten die enkel het basispakket hebben niet helemaal duidelijk is dat wij enkel de basiszorg voor hun paarden verzorgen: mesten, hooivoeren, mestonderzoeken, aanwezig zijn bij spoed en uiteraard vrij gebruik maken van de faciliteiten. Zolang het goed gaat met de paarden, merken wij dat dit pakket prima aansluit, maar zodra er iets is, merken wij toch dat men probeert om een beroep op ons te doen. Wij willen onze klanten vriendelijk verzoeken om hier zo bewust mogelijk mee om te gaan en indien nodig je stalgenoten of dierenarts te raadplegen voor advies/vragen. 

Mocht je wel (deels) ontzorgd willen worden en kun jij je vinden in onze visie hoe wij met paarden omgaan, voeren en trainen dan kan je altijd vragen naar de mogelijkheden hoe PP Buitenkans jou en je paard van dienst kan zijn. Wij maken graag hiervoor een afspraak met je. 

Tot zover het nieuws van PP Buitenkans, nu is iedereen weer bij! 
  • Facebook Paarden Pension Buitenkans
  • Instagram Paarden Pension Buitenkans

Paarden Pension Buitenkans

© 2018 Paarden Pension Buitenkans. All rights reserved.